СНС затражио од Црне Горе да поништи одлуку о ускраћивању гостопримства амбасадору Србије Владимиру Божовићу

Срна
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Српски национални савјет /СНС/ затражио је званично од Министарства иностраних послова Црне Горе да поништи одлуку о ускраћивању гостопримства амбасадору Србије у Црној Гори Владимиру Божовићу и његовом проглашавању за персону нон-грата.

У СНС-у истичу да је, ускраћивањем боравка српском амбасадору у Подгорици највише погођен српски народ у Црној Гори који је остао без могућности најнепосредније везе са институцијама Србије.

"Очигледно је да је Министарство иностраних послова Црне Горе неколико дана прије формирања нове Владе одлуку о протјеривању српског амбасадора донијело, не из објективних разлога, него као вид провокације према формирању нове Владе Црне Горе, Србији и српском народу у Црној Гори", саопштио је СНС.

Да је то тако свједоче чињенице да Божовић није званично позиван на консултације, нити му је сугерисано било какво упозорење, додаје се у саопштењу.

"Реаговање Србије на овакву одлуку Министарства иностраних послова било је очекивано и у складу са дипломатском праксом, али је након тога као акт добре воље и искрене жеље за најбољим односима са Црном Гором Влада Србије повукла одлуку о ускраћивању гостопримства амбасадору Црне Горе у Србији Тарзану Милошевићу", подсјећа се у саопштењу.

У СНС-у кажу да је било очекивано да нова Влада Црне Горе поништи "очигледно недобронамјерну одлуку одлазећег министра спољних послова, како би се коначно почели реализовати братски и добросусједски односи, који се декларишу са позиција једне и друге државе".

Црна Гора је прогласила амбасадора Србије Владимира Божовића персоном нон грата у тој земљи, због, како је образложено, континуираног мијешања у унутрашња питања Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана