СНП: Увијек ћемо се сјећати и памтити жртве NATO бомбардовања

Срна
СНП: Увијек ћемо се сјећати и памтити жртве NATO бомбардовања

ПОДГОРИЦА - Из Социјалистичке народне партије /СНП/ Црне Горе поручили су да ће заувијек памтити невине жртве НАТО бомбардовања СР Југославије прије 24 године, а свијет опомињати да се такво страдање никада више нигдје и никоме не смије поновити.

Из СНП-а подсјећају да су прије 24 године авиони НАТО пакта бомбардовали, у срцу Европе, суверену земљу, некадашњу СР Југославију, и да су неки тада, без одлуке УН, одлучили да покрену процес бомбардовања цијелог једног народа, препуштеног самом себи, увјереног да има право да се брани и одбрани своје.

"Тих 78 дана бесомучног страдања остају дубоко урезани у памћење једног народа, и то се не може промијенити. Не могу се заборавити велике патње невиних људи, рушење путева, мостова, болница, аеродрома, тв центара и релеја. Било је то вријеме бројних страдања цивила и припадника Војске Југославије. Гађано је и мало црногорско мјесто Мурино гдје су убијена недужна дјеца", истичу из ове странке.

Данас су се навршиле 24 године од почетка агресије НАТО-а на СР Југославију у којој је током 78 дана бомбардовања убијено 2.500 људи, међу којима најмање 79 дјеце, док је употреба забрањене муниције са осиромашеним уранијумом изазвала тешке посљедице по здравље становништва, а цијела земља претрпјела страшна разарања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана