Смиљана Срнец оптужена због убиства сестре чије је тијело нађено у замрзивачу

N1
Смиљана Срнец оптужена због убиства сестре чије је тијело нађено у замрзивачу

Вараждин - Оптужница против Смиљане Срнец због убиства сестре Јасмине Доминић у Паловцу подигнута је данас, сазнаје Н1.

ЖДО у Вараждину је потврдило да је подигнута оптужница због убиства Јасмине Доминић. Оптужена је Смиљана Срнец коју се терети да је с најмање пет удараца у главу тврдим предметом усмртила 23-годишњу сестру.

За оптужену се предлаже прудужење истражног затвора због опасности од понављања казнених дјела. Суд треба одредити хоће ли донијети такву одлуку.

“Жупанијско државно одвјетништво у Вараждину је, након проведене истраге, подигло пред Жупанијским судом у Вараждину оптужницу против хрватске држављанке (1974.) због почињења казненог дјела убојства из чл. 110. Казненог закона. (11. 7. 2019.) Оптужницом се 45-годишњакињу терети да је током љета 2000. године у породичној кући у Паловцу задала својој сестри (1977.) најмање пет снажних удараца тврдим предметом у главу и нанијела јој вишеструке преломе костију у подручју главе, па је 23-годишњакиња преминула услијед задобивених озљеда. У оптужници је предложено да се 45-годишњакињи продужи истражни затвор због опасности од понављања казнених дјела”, стоји у саопштењу ЖДО Вараждин, преноси Н1.

Тијело несретне дјевојке, подсјетимо, случајно је пронађено 16. фебруара ове године у замрзивачу у породичној кући. Открили су га чланови породице. Смиљана Срнец ухапшена је истог дана, а од 20. фебруара се налази у затвору у Вараждину. Притвор јој истиче 16. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана