Разријешен Министар правде и људских и мањинских права Владимир Лепосавић

Срна
Разријешен Министар правде и људских и мањинских права Владимир Лепосавић

ПОДГОРИЦА - Скупштина Црне Горе разријешила је вечерас дужности министра правде, мањинских и људских права Владимира Лепосавића гласовима 43 посланика.

Лепосавић је смијењен на приједлог црногорског премијера Здравка Кривокапића, а због ставова изречених у Скупштини Црне Горе о Сребреници када је током одговора на посланичка питања на једном од претходних скупштинских засједања изјавио да у Сребреници није био геноцид.

Против разрјешења Лепосавића било је 27 посланика, док је 10 било уздржано.

Посланик Демократског фронта Славен Радуновић најавио је бојкот због ове одлуке од 16 посланика Демократског фронта.

“Оваквим гласањем догодила се велика превара гласача са избора 30. августа, јер је успостављена непринципијелна коалиција ДПС и дијелова Владе Црне Горе. Због тога позивам овог момента све који су 30. августа добили гласове грађана Црне Горе да се ослободимо ДПС-а и да са њима не градимо Црну Гору, да се у најкраћем року скупимо и донесемо одлуку шта ћемо даље”, рекао је Радуновић.

Он је рекао да су добили гласове грађана који “нису очекивали да ће се са гласовима посланика ДПС-а смјењивати наши министри”.

“До тада, док се не договоримо о томе, ми више нећемо улазити у пленум, ако има било ко овдје неку нову већину само изволите. Ко хоће са Демократским фронтом од оних који су побиједили 30. августа може са нама да се договори о свему, имамо могућност, има нас 41”, рекао је Радуновић, након чега је сједница завршена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана