Случај "тунел": Миротићу притвор до 30 дана

Srna
Foto: Sputnik

ПОДГОРИЦА - Основни суд у Подгорици одредио је притвор до 30 дана Предрагу Миротићу из Подгорице, који је једини ухапшен у случају који се односи на копање тунела до депоа Вишег суда.

Судија за истрагу Основног суда у Подгорици одредио је притвор Миротићу због сумње да је извршио кривична дјела криминално удруживање, тешка крађа и спречавање доказивања путем помагања, саопштено је вечерас из тог суда.

Остали осумњичени у случају "тунел" налазе се у бјекству. Судија за истрагу наредио је издавање потјернице за осумњиченима српским држављанима Миланом и Вељком Марковићем, Дејаном Јовановићем и Владимиром Ерићем.

Петорица окривљених се сумњиче да су извршили кривична дјела криминално удруживање, тешка крађа и спречавање доказивања, на основу до сада прикупљених доказа тужилаштва, што је први и основни услов за одређивање притвора.

Миротићу је одређен притвор због постојања посебних околности које указују да би, уколико би се нашао на слободи, могао поновити кривично дјело будући да се ради о лицу које је раније вишеструко осуђивано за различита кривична дјела.

Такође, притвор му је одређен и због опасности да би боравком на слободи могао ометати поступак утицајем на саучеснике, као и на друга за сада непозната лица која су непосредно учествовала, будући да се бранио ћутањем.

Миротић је ухапшен 23. септембра, а сумњичи се да је помагао криминалној групи која је обила депо Вишег суда у Подгорици.

Да је ископан тунел од стана у Његошевој улици до депоа Вишег суда у Подгорици, јавност је сазнала 11. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана