Словенија ублажава мјере, клубови раде до поноћи

Г.С.
Словенија ублажава мјере, клубови раде до поноћи

ЉУБЉАНА - У Словенији се од понедјељка због боље епидемиолошке ситуације поново допушта рад свих трговина, пружање услужних дјелатности, с тиме да ће рад ноћних клубова и дискотека бити ограничен до поноћи, објавила је данас словеначка влада.

Услуже делатности попут фризерских и козметичких салона мораће недјељно да тестирају запослене на корона вирус, а истој процедури подвргнути су и радници казина и играоница, сајамска и конгресна активност, као и угоститељи.

Остаје и обавеза да код већих догађања могу учествовати само гости који су вакцинисани, пребољели ковид или су се претходно тестирали и негативни су на корона вирус, а исти је услов и за сва окупљања на отвореном изнад сто људи, преноси Хина.

Влада је осим тога данас након сједнице објавила да је потврдила приједлог закона о помоћи привреди и туризму “тежак” 243,5 милиона евра, а укључује између осталог и подјелу нових бесплатних бонова који ће моћи да се потроше у угоститељству, туризму, за спортске и културне догађаје.

Сви одрасли становници добиће бон вриједности 100 евра, а млади од 18 година бон од 50 евра.

У Словенији су у посљедња 24 сата потврђена само 83 случаја корона вируса и ниједан обољели од ковида-19 није умро, први пут у посљедњих седам мјесеци.

У тој је земљи у уторак је проглашен крај епидемије ковида-19.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана