Словенија: Оштрије карантинске мјере на граници са Хрватском

Срна
Словенија: Оштрије карантинске мјере на граници са Хрватском

ЉУБЉАНА - У Словенији је у посљедња 24 часа на вирус корона тестирано 1.198 особа, те потврђен 21 нови случај заразе, осам више него дан раније, потврдила је словеначка Влада.

Словеначки министар здравства Томаж Гантар рекао је да се вјероватно може очекивати пооштравање мјера на граници са Хрватском, а можда и са Мађарском.

Он је навео да се траже рјешења јер ситуација није најбоља ни у Словенији, а ни у Хрватској, преноси ХРТ.

Гантар је најавио да ће током дана или сутра бити донесен нови правилник о поступањима на граници, а размишљају и о поновном увођењу карантина за странце који улазе у Словенију.

Још се одлучује на чије држављане то да се односи.

На конференцији за новинаре у 17.00 часова речено је да ситуација у Словенији није добра, те да пуно људи одлази у Хрватску, БиХ и Србију.

На конференцији је речено и да се опет уводе карантинске мјере, да ће Влада обезбиједити да сви путници буду информисани о одлуци о карантину на граничном прелазу, и они који долазе од тамо одмах морају бити одведени на мјесто које ће навести.

Портпарол словеначке Владе Јелко Кацин рекао је да су велике забаве главни кривци за ширење вируса корона.

У Словенији је тренутно хоспитализовано девет пацијената због ковида-19, што је један више него претходни дан, али ниједно није потребно интензивно лијечење.

Укупан број потврђених зараза од почетка епидемије са посљедњим подацима повећан је на 1.634, док број умрлих међу зараженима и даље остаје 111, јер није било нових смртних случајева међу зараженим особама. 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана