Словенија: Нове мјере за улазак у земљу, потребна три ПЦР теста

Tанјуг
Foto: гс

Због ширења новог омикрон соја корона вируса, словеначка влада је одредила да од данас путници који у Словенију долазе из седам земаља Јужне Африке обаве три пи-си-ар теста током обавезног 10-дневног карантина, који је већ уведен у суботу.

Десетодневни карантин остаје обавезан за особе које долазе у Словенију, а боравили су у Јужној Африци, Боцвани, Есватинију, Лесоту, Мозамбику, Намибији или Зимбабвеу, или за особе које су те земље посјетиле 14 дана прије уласка у Словенију.

Наводи се да је странцима без пребивалишта у Словенији, а који долазе из подручја са варијантом омикрон, није дозвољен улазак у земљу.

Влада је данас увела додатно правило које захтијева да путници који долазе из поменутих земаља, ураде три ПЦР теста након што им је наређено да буду у карантину.

Наводи се да особе морају да ураде пи-си-ар тест по уласку у Словенију и да га понове петог и 10. дана док су у карантину код куће, али да не могу раније да прекину обавезни карантин без обзира на резултат теста.

Деветнаест људи је већ у десетодневном карантину због долазака из угрожених подручја.

Једна особа је по доласку у земљу добила налог за карантин на аеродрому, док се њих 18 само пријавило, речено је словеначкој агенцији у полицији.

Препорука Владе је такође да путници из земаља које нису на листи, али које су такође потврдиле случајеве омикрон соја вируса, ураде брзи тест по доласку у Словенију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана