Словеначки премијер и министар одбране добили пријетње смрћу

Срна
Словеначки премијер и министар одбране добили пријетње смрћу

ЉУБЉАНА - Словеначки премијер Јанез Јанша добио је пошиљку у којој се њему и његовој породици пријети смрћу, а сличну пријетњу добио је и министар одбране Матеј Тонин, објавили су вечерас словеначки медији.

Јанша је добио пријетње смрћу у пошиљци која је била послата на његову приватну адресу, потврђено је из кабинета премијера.

Полиција истражује случај.

Вијест су први објавили портал Сиол.нез и телевизија Нова 24, медији блиски Јаншиној влади.

Медији су пренијели да су Јанша и Тонин у петак на своје адресе добили писма која су садржавала пријетње смрћу и у којима је била “муниција већег калибра”, а пријетње су упућене и члановима Јаншине породице.

Телевизија Нова 24, коју је основала Јаншина Словенскадемократска странка, наводи да то није први пут да се на тај начин пријети садашњем словеначком премијеру.

“Очигледно је да се ради о посљедици стварања психозе од стране мејнстим медија. Хоће ли то коначно отријезнити оне који још вјерују у добре намјере потомака комунистичке револуције”, реторички наводи на свом порталу телевизија Нова 24.

Јанша поједине медије често оптужује да су из политичких мотива на страни љевице која жели да сруши његову владу, те да медији и опозиција стоје иза протеста којима се захтијевају пријевремени избори.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана