Шеик Имрам позвао муслимане да подрже православце у одбрани светиња

Срна
Шеик Имрам позвао муслимане да подрже православце у одбрани светиња

ПОДГОРИЦА - Један од најугледнијих исламских теолога и филозофа шеик Имрам Хусеин позвао је све балканске муслимане да подрже православне вјернике у Црној Гори у одбрани светиња.


"Ако сте муслиман станите раме уз раме са вашом браћом православним хришћанима, подржавајући их сложно и солидарно против искварености црногорске владе, која води рат против православне цркве. Молимо се да ове ријечи стигну до вас, да слиједите Божија упутства из Курана и да прихватите ову прилику да станете уз вашу хришћанску браћу како би се одупрли нечасном насиљу црногорске владе", поручио је шеик Имрам.

У свом обраћању Хусеин је повукао границу између хришћана са Запада и православаца, наводећи да православци нису арогантни као они који владају из Вашингтона и Лондона и Париза, указујући на, како је рекао, скорији империјалистички однос такозваног западног хришћанства према Венецуели и Боливији, али и пријетње које су се, управо због њиховог дјеловања, надвиле и над Русијом, Кином, Корејом и Ираном, преноси портал ИН4С.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана