Шеф банке у Хрватској покупио скоро три милиона марака и побјегао у БиХ

Агенције
Шеф банке у Хрватској покупио скоро три милиона марака и побјегао у БиХ

Шеф пословнице банке у Врлици у Хрватској нестао је с најмање 11 милиона куна (скоро три милиона марака) које је узео из банковног сефа.

Крађа је откривена у понедјељак ујутро када није дошао на посао, а побјегао је преко границе у БиХ, пише Слободна Далмација.

Након што се С. Д. (59) није појавио на радном мјесту у 8 сати, а нису га успјели наћи ни ступити у контакт с њим, његове колеге су се забринуле и настала је узбуна, јер је шеф имао кључ од сефа и нису знали шта се могло догодити с њим. Размишљало се и о опцијама да је нападнут или отет.

Када су коначно отворили сеф утврдило се да је празан. У њему је недостајао позамашан износ - 11 милиона куна домаћег и страног новца у разним апоенима. У акцију су одмах кренули инспектори ПУ сплитско-далматинске.

Према првим информацијама, С. Д. је испразнио сеф највјеројатније у петак, а како банка не ради суботом и недјељом, себи је дао довољно времена за бијег прије откривања крађе.

Хрватски медији пишу да је вјеројатно побјегао у нашу земљу, а је ли одатле продужио даље утврдиће полиција. Наводно је дио новца оставио једном члану породице који га је предао полицији.

Ради с иначе о угледном члану заједнице који је био на неколико функција у градским заједницама и друштвима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана