СДСС: Мржња против припадника српске заједнице не јењава

Срна
Foto: Срна

ЗАГРЕБ - Самостална демократска српска странка (СДСС) упозорила је на поруке мржње против припадника српске заједнице у предизборној кампањи у Хрватској у којој проусташки вандали уништавају плакате “Хрватска треба Србе”.

Из ове странке истичу како свакодневно добијају информације о систематском уништавању њихових предзборних плаката “Хрватска треба Србе” широм Хрватске, те истичу да се људима улази у дворишта да би се дошло до рекламних паноа.

“Уништавају се и саме носиве конструкције на којима се налазе плакати. Готово да нема те препреке која ће зауставити дивљање и мржњу према Србима”, истичу из СДСС-а.

Како напомињу, монструозне поруке говора мржње против припадника српске заједнице освануле су на СДСС-овим плакатима на задарском подручју, као и у Загреб, Шибенику, Карловцу, Осијеку и другим мјестима.

“Из дана у дан редају се градови по Хрватској у којима проусташки вандали уништавају СДСС-ове плакате. Ово није само напад на нашу кампању, већ и на демократске процесе и слободу изражавања. Осуђујемо такво недопустиво понашање”, истакли су из СДСС-а.

Странка је позвала све грађане да се уздрже од таквих поступака без обзира о којој политичкој опцији се радило, те да се заједно заузму за културу суживота и поштовања демократских вриједности.

СДСС истиче да ће наставити да се бори за своја права и интересе свих грађана, без обзира на националну или етничку припадност, наводи се у саопштењу које је објавило Српско народно вијеће.

Парламентарни избори у Хрватској биће одржани 17. априла и то ће први пут бити да бирачи гласају у сриједу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана