Пуповац: СДС С ће имати бољи резултат у односу на претходне

Срна
Пуповац: СДС С ће имати бољи резултат у односу на претходне

ЗАГРЕБ - Предсjедник Српског националног вијећа и посланик у сабору Милорад Пуповац оценио је да је значај локалних избора у хрватског вишеструк, упркос прљавој кампањи која је вођена данима.

"У Вуковару се очекује да буду прекинуте политике националних подjела и сукоба по националној основи, у Книну се очекује значајнија партиципација српске заједнице и обнова политичког учешћа Срба на подручју Книна, а у Ријеци се очекује да СДП који је ослабљена странка потврди задње упориште у великим градовима које има", рекао је Пуповац након затварања бирачких мjеста.

Истакао је да су ови избори нека врста битке хоће ли се десне странке попут Домовинског покрета и њима блиских савезника афирмисати на овим изборима или ће афирмиране странке попут ХДЗ-а сачувати политику десног центра и осигурати да таква политика буде какав-такав гарант од продора десничарских политика.

На питање о прљавој кампањи појединих политичких групација у неким срединама, одговорио је да та прљава кампања траје данима, како од бивших чланова СДС С-а, тако и од оних који себе представљају као бољи људи и боље политичари, али у пракси се понашају као лошији људи и, како је навео, "прљави политичари".

"Сигурно је да ће СДС С имати бољи резултат него прijе четири године у највећем дijелу јединица локалне и регионалне самоуправе у којима има своје кандидате. То ће бити потврђено у Сисачко-мославачкој и Вуковарско-сремској жупанији, на штету остатака старих политика и отпадника од СДС С-а, а које су служиле, не да нападају ХДЗ, СДП или неког другог, него да нападају искључиво СДС С", рекао је Пуповац синоћ у изјави за портал хрватског недељника Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана