Пуповац о Милановићевим изјавама: Мјесто предсједника за мене је празно

ГС
Foto: Агенције

ЗАГРЕБ - Посланик у хрватском сабору Милорад Пуповац (СДС С) коментарисао је данас изајве предсједника Зорана Милановића о Сребреници, убијеној српској породици Зец и увреде изречене на његов рачун, те поручио да шеф државе олако пљује по људима и олако одликује људе, таквог нема нико, нити је, каже, имао икада ико, ни у Европи, а ни шире.

О Милановићевој изјави да је прљави Хрват, Пуповац каже:

"Знамо ми што то значи. Ту прљавштину нећемо дирати. Она је као нека ствар кад је такнете".

О изјави предсједника о породици Зец, Пуповац је рекао да је та изјава могла бити изречена само од некога ко је, како је казао, изузетно "изузетно бешћутан или изузетно манипулативан с циљем да се допадне људима који немају никакву свијест шта се догађало људима попут породице Зец".

Не би, истиче, чудило да Зоран Милановић одлучи да додијели још неко одликовање онима који су убили породицу Зец или можда предсједничке пензије, преносе Независне.

Пуповац каже да је Милановић досад показао да је штошта кадар рећи, али и учинити.

"Његов однос према злочинима и злочинцима досад је показао да је то у стању да утиче. Предсједник олако пљује по људима и олако одликује људе. Таквог нема нико. Нити је имао икада ико. Ни у Европи, а ни шире од Европе. Предсједник је алергичан на прљаве, а како сам ја један од тих и један од таквих онда је вјероватно то разлог. Свеједно. Кад каже прљав Хрват, ми знамо што то значи", рекао је Пуповац.

На питање да ли је неко из редова владајуће странке требало да буде на комеморацији за породицу Зец, Пуповац каже:

"Треба. И требао је. Има разних мјеста, ово је симболички једно од најснажнијих. Породица Зец није једина која је страдала на овакав начин. Ја се надам да ће бити прилике да се о томе не само говори него да се комеморише. Ја бих волио на примјер да смо, ово је нека врста одговора врховном команданту, ја бих волео када бисмо 13. када већ нисмо могли доћи у Шкабрњу, доћи у Воћину гдје су припадници Бијелих орлова преко 30 и нешто цивила хрватске националности. Нећемо моћи, али доћи ћемо 18. када су на исто мјесту и из истог ума, само од другог починитеља убијено више од 40 цивила српске националности. И да то разумијемо као наше жртве, жртве наше земље. Волио бих када би представници државе били на таквим мјестима заједно с нама, представницима Срба".

Напомињући да досад није говорио о предсједнику Милановић, Пуповац је рекао да је за њега то мјесто празно.

"Тамо се уселио неко ко не зна шта је предсједник и како се понаша предсједник. И како чува достојанство земље, нације и како чува оно што му је света дужност, а то је стабилан уставни поредак земље", рекао је Пуповац.

Мир у земљи, толеранција у земљи и одуство вријеђања и мржње у земљи, истакао је и додао да Хрватска у предсједничким дворима нема овог тренутка.

Рекао је да су чули и Милановићеве изјаве у Јасеновцу о геноциду над Србима.

"Човјек се напросто игра, паметује над стварима над којима паметан човјек ћути. Не паметујем никоме, клањам се жртвама", рекао је Пуповац, пренијела је загребачка Н1 тв.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана