Пуповац: Нека суде свакоме, мени првом

Агенције
Пуповац: Нека суде свакоме, мени првом

Вариводе - Председник СДСС-а Милорад Пуловац изјавио је данас у Вариводама, поводом захтјева хрватских војних инвалида и подношења казнене пријаве против њега да нема посебан коментар, додајући "нека суде свакоме коме мисле да треба судити, а мени на првом мјесту".

Пуповац је данас у селима Вариводе и Гошић присуствовао вјерском обреду и комеморацији у организацији Српског народног вијећа (СНВ) и општине Кистање, за 16 погинулих и убијених српских цивила крајем августа и септембра 1995. године, након операције Олуја, пренијела је Хина.

Упитан да прокоментарише подношење кривичне пријаве удружења ХВИДР Државном тужилаштву Републике Хрватске (ДОРХ) због његових недавних изјава којима је данашњу Републику Хрватску упоредио са НДХ, те захтјева да се поништи коалиција, рекао је како на то нема коментара, али да свако ради оно што мисли да треба да ради.

"Рекао сам вам да немам коментара на то", истакао је Пуповац, додавши: "Нека суде свакоме коме мисле да треба судити, а мени на првом мјесту. Ја сам тај којем треба првом и задњем судити. Тога сам свјестан. И нека суде, како год желе", казао је Пуповац, пренијела је Хина.

Новинари су га питали и да ли је задовољан сарадњом са премијером Андрејом Пленковићем, на шта је казао да данашњи догађај није мјесто за то већ је мјесто за сјећање и комеморацију.

Пуповац је додао како позива "оне који траже да се покрене поступак против њега", што, како каже, подржава, да позову државу и да се "суди онима који су починили злочине у Вариводама и бројним другим местима. Али и да суде ратне злочине, злочине у приватизацији, злочине профитерства и злочине пљачке који се у Хрватској догађа и данас".

Убиства у Гошићу догодила су се 27. августа 1995. године када је убијено седам мештана, а 28. септембра исте године у Вариводама је убијено девет мештана углавном старије животне доби.

У тим селима није било ратних активности, сви убијени су били цивили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана