Први радни дан Милановића, активирана његова веб-страница

Tanjug
Први радни дан Милановића, активирана његова веб-страница

ЗАГРЕБ - Веб-страница хрватског предсједника Зорана Милановића, којем је данас први радни дан, активна је од јутрос.

Страница www.predsjednik.hr тренутно је у "пробној, првој фази" с обзиром на то да још нису познати сви чланови Канцеларије председника, а она ће додатно бити надограђивана.

Уз биографију Милановића, на страници се могу видјети биографије бивших хрватских предсједника, дио за комуникацију с грађанима, вијести и најаве, као и техничке информације о Милановићој канцеларији. 

На страници се могу видјети фотографије и Милановићеви цитати из предсједничке кампање, као и са свечаности инаугурације и примопредаје дужности јуче на Пантовчаку. 

Може се прочитати и његов инаугурациони говор.

Страница је више базирана на фото и видео садржајима, а мање на тексту, наводе у канцеларији предсједника, истичући да је нагласак стављен на грађане, односно комуникацију са њима. 

Како преноси Хина, очекује се да ће у пуном опсегу веб страница "радити" за три мјесеца.

Милановић, иначе и врховни заповједник Оружаних снага Хрватске, први радни дан започеће у девет часова прегледом свечаног построја Почасно-заштитне бојне у Канцеларији предсједника на Пантовчаку, додаје Индеџ. 

Након тога, око поднева, он ће положити вијенце и запалити свеће код споменика Глас хрватске жртве - Зид боли, на гробницу Народних хероја те на Заједничку гробницу за неидентификоване жртве из Рата у Хрватској на Крематорију.

Како је најављено, потом би требало да потпише и прве одлуке о именовањима људи, који ће бити део његовог кабинета на Пантовчаку.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана