Протест због смрти новинара Матијанића

Танјуг
Протест због смрти новинара Матијанића

ЗАГРЕБ - У Загребу је данас почео протест под називом “Опростите што сметам, не могу да дишем”, тачно шест мјесеци од смрти новинара Владимира Матијанића, који је преминуо 5. августа прошле године, након што му у пет дана, не само да није пружена медицинска помоћ, него није добио ни адекватан здравствени преглед.

Окупљање демонстраната је почело у 12 часова испред Новинарског дома, а у 13 часова је кренула и поворка до Трга светог Марка, пренео је портал Индекс.

На једном од транспарената је написано “Мијењамо владу за Матијанића”.

Протестује се против система који је убио Матијанића и за све друге жртве здравственог система, који у Хрватској, како сматрају, не функционише.

Хрватско новинарско друштво (ХНД) се залаже за независну истрагу околности смрти Матијанића, као и за оставку министра здравља Вилија Бероша.

ХНД инсистира на захтјевима постављеним у петицији коју је потписало готово 5.000 грађана, у којој се тражи да ново, независно тијело утврди постоје ли пропусти у ијечењу колеге Матијанића и да министар здравља Вили Берош поднесе оставку.

-Моју оставку можете тражити, али немојте као новинари користити смрт свог колеге за неке друге политичке циљеве - поручио је Берош у саопштењу уочи протеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана