Присталице Мила Ђукановића поново блокирале пут Подгорица - Никшић

Тањуг
Присталице Мила Ђукановића поново блокирале пут Подгорица - Никшић

ПОДГОРИЦА - Група грађана, присталица предсједника Црне Горе Мила Ðукановића, и данас је у подне блокирала магистрални пут Подгорица - Никшић, код мјеста Богетићи.

Како су грађани рекли, блокада ће трајати до 16.00, а пролаз ће бити омогућен возилима хитне помоћи, родитељима с дјецом и болесним особама, пренијели су подгорички медији.

“Иницијални одбор слободних грађана” раније је најавио радикализацију протеста уколико влада не испуни њихове захтјеве.

У непотписаном допису “иницијативног одбора слободних грађана Црне Горе” раније су навели да се блокаде спроводе “због перфидних намера владе Црне Горе, којима кроз измјене одлука о критеријуму за стицање црногорског држављанства желе да омогуће стицање држављанства за 62.000 странаца, већином држављана Русије и Србије, након чега би они по Уставу били уписани у бирачки списак”.

Окупљени траже и да се премијер Црне Горе Здравко Кривокапић јавно извини грађанима Црне Горе којима је наводно пријетио.

Они су додали да уколико се њихови захтјеви не испуне до 12. априла, да ће грађански протест бити радикализован.

“Позивамо све наше пријатеље у осталим градовима Црне Горе да прихвате наше захтјеве и ураде исто у својим градовима. Позивамо чланове свих суверенистичких партија да изаду из својих кабинета и са састанака и да се придруже свом народу на улици. Ово је грађанска борба за државу Црну Гору и од ње никада нећемо одустати”, наводи се у непотписаном допису.

Грађани протестују већ трећи дан заредом.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана