Прекршајне пријаве због истицања заставе Србије у Беранама

Срна
Прекршајне пријаве због истицања заставе Србије у Беранама

ПОДГОРИЦА – Полиција у Беранама поднијела је прекршајне пријаве против девет особа из тог града због истицања заставе друге државе /Србије/, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

“Лица Б.Д, П.Ђ, М.П, Р.Ц, Ж.Т, Д.Р. из Берана и Н.М. и Д.Р. из Андријевице кретала су се у колони возила која је била организована претходне седмице у Беранама као протест поводом усвојеног Закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница, и том приликом на возилима истакли заставе друге државе”, наводи се у саопштењу.

Из полиције су додали да су те особе нарушиле јавни ред и мир, те је против њих поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка.

У саопштењу се наводи да је беранска полиција, поступајући по наредби надлежног суда, извршила претрес станова и других просторија које користи М.Р. из тог града и да су пронађена два стартна пиштоља, као и девет комада муниције калибра девет милиметара.

“Против М.Р. је поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због прекршаја из Закона о јавном реду и миру, те му је издат и прекршајни налог по Закону о оружју”, додаје се у саопштењу Управе полиције. /крај/тб/аб

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана