Повријеђено више полицајаца у нередима у Љубљани

ГС
Повријеђено више полицајаца у нередима у Љубљани

ЉУБЉАНА - Више полицајаца повријеђено је у нередима у Љубљани на протесту на којем су се окупили противници мјера за сузбијање вируса корона, а неки људи су приведени, потврђено је у љубљанској Полицијској управи.

Окупљени демонтранти су на Тргу републике запалили бакље и почели их бацати на Парламент Словеније. Полиција је одговорила воденим топовима и сузавцем, јавио је Н1.

Разбијено је више полицијских возила, трговине, аутомобили, запаљени су контејнери...

Демонстранти којих је, према процјенама полиције било више од 8.000, захтијевали су пријевремене изборе и да Влада поднесе оставку.

Прије протеста организатори су позивали на миран скуп, али се инцидент догодио када је непозната особа бацила боцу на једног од полицајаца који су чували скуп.

Окупљени на скупу довели су у питање и све научне налазе и непобитне чињенице о вирусу корона и вакцинама.

Вирус корона јуче је у Словенији потврђен код 1.364 људи, на интензивној њези је 76 ковид пацијената, а шест је умрло.

Према Националном институту за јавно здравство, у земљи је тренутно 11.238 активних случајева инфекције.

Иако је интерес за вакцинацијом све већи, још није постигнут довољан обухват. Тренутно је 50 одсто људи примило једну дозу, а 45 одсто или 947.759 особа је потпуно вакцинисано.

Први дан примјене пооштрених противепидемијских мјера у Словенији протекао је уз незадовољство возача који без ковид-потврде не могу наточити гориво у своје возило.

Влада Словеније је за све - рад, куповину, вожњу јавним превозом и низ других уобичајених активности - увела ковид -потврде, а наајавила је да није искључена ни могућност увођења још строжих мјера.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана