Посланици о разрјешењу Бечића 7. фебруара

Срна
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА - Посланици Скупштине Црне Горе расправљаће 7. фебруара на ванредној сједници о приједлогу за разрјешње предсједника Скупштине Алексе Бечића.

Приједлог за разрјешење потписало је 38 посланика Демократске партије социјалиста, Либералне партије, Бошњачке странке, Социјалдемократа, Социјалдемократске партије и Албанске коалиције Једногласно.

У образложењу се наводи да Скупштина, за вријеме Бечићевог мандата, није била мјесто суштинског политичког дијалога, због чега није остварила једну од основних функција и довела до убрзања европског пута Црне Горе.

"Доминантно због те чињенице, односно, неостваривања сврхе коју би највиши законодавни и политички дом у држави требало да има, свједоци смо никад већих друштвених, политичких и социјалних подјела, које пријете да дестабилизују укупан амбијент у држави и блокирају испуњавање њених основних задатака", наводи се у образложењу.

Подсјећа се да је негативан годишњи извјештај Европске комисије, у коме се наводи и да је садашњи сазив Скупштине без преседана у историји Црне Горе, најбоља илустрација због чега је пут државе према Европској унији заустављен.

Како се наводи, у току трајања актуелног сазива Скупштине, Црна Гора је значајно назадовала у области владавине права, а највећи разлог томе је, сматрају у опозицији, неспремност и одсуство политичке воље Бечића да иницира уставне механизме избора челних Функција у правосудном систему.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана