Поново протест против Темељног уговора испред Владе Црне Горе

Танјуг
Поново протест против Темељног уговора испред Владе Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Испред зграде Владе Црне Горе вечерас је поново одржан протест због најаве премијера Дритана Абазовића да ће се влада у четвртак изјаснити о тексту Темељног уговора са Српском православном црквом.

Учесници протеста, између осталог, тврде да је овакав текст Темељног уговора штетан по све грађане Црне Горе и позивају владу да “умјесто митоманије коначно подари европску будућност”, преноси ЦДМ.

Члан организационог одбора протеста Милош уричковић рекао је да “постоје индиције да ће идиће недјеље бити изгласан акт капитулације”.

Портпарол Либералне партије Амар Боранчић навео је да су мислили да су “рушењем владе Здравка Кривокапића Црну Гору вратили у оквире грађанске и европске Црне Горе”.

“Уговором са Црквом Србије се јасно жели створити држава у држави. Уколико влада не одустане питање је до када ће трајати”, рекао је Боранчић

Грађански активиста Александар Зековић рекао је да је овакав текст “такозваног темељног уговора” штетан по све грађане и грађанке и позвао Албанце да им се придруже у борби, додаје РТЦГ.

Организатори су најавили окупљање и идуће седмице уочи сједнице Владе.

Протесту су, између осталих, присуствовали и посланица Социјалдемократске партије (СДП) Драгиња Вуксановић Станковић и потпарол Социјалдемократа (СД) Никола Зиројевић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана