Полицајци јурили провалника, он их напао чекићем и пијуком

GS
Foto: Arhiva

У суботу, 16. септембра оперативно дежурство Друге полицијске станице Сплит, око 1.18 сати примило је дојаву грађанина да је проваљено у пословни простор у Трондхајмској улици у Сплиту

Како јавља "Слободна Далмација", полицијски службеници су одмах отишли на лице мјеста. Полицијски службеник који се први приближио месту уочио је да су на простору отворена врата и опрезно се приближио, сумњајући да је провалник још унутра.

У том тренутку врата се нагло отварају и из простора на полицајца насрће непознати мушкарац који је у руци држао оруђе налик на секиру с дрвеном дршком, којим га је напао, ударивши га у груди.

Полицијски службеник је пао на под, а мушкарац је почео да бјежи, али је полицајац устао и потрчао за њим с још двојицом колега. Наредили су му да стане, али мушкарац се оглушио и наставио да бежи.

Полицајци су наставили да га гањају, да би га на крају и сустигли у Доверској улици.

У тренутку када су га сустигли, мушкарац се окренуо према њима држећи у рукама чекић и пијук, али су употребили средства присиле, избили му из руке оруђе и употребили бибер спреј.

Мушкарац је и након што је оборен на земљу наставио с активним отпором, чак и након што су му стављене лисице. Након пружене лекарске помоћи, одведен је у службене просторије ради истраге. Утврђено је да се ради о 47-годишњем држављанину Сјеверне Македоније.

На лицу мјеста обављен је увиђај, пронађен провалнички алат и утврђена оштећења на обијеном сефу из којег је отуђено 205 евра који су и пронађени код мушкарца, те су утврђена оштећења на још једном сефу који није успео да отвори јер су га полицајци очигледно прекинули својим доласком, преносе Новости

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана