Подигнута оптужница против 21 лица за организовани криминал и трговину дрогом

СРНА
Подигнута оптужница против 21 лица за организовани криминал и трговину дрогом

ПОДГОРИЦА- Специјално државно тужилаштво Црне Горе предало је данас Вишем суду у Подгорици оптужницу против 21 особе осумњичене, између осталог, за стварање криминалне организације, трговину дрогом и прање новца.

Црногорски медији преносе да су међу оптуженима вођа кавачког клана Радоје Звицер и бивши помоћник директора Управе полиције Црне Горе Дејан Кнежевић.

Тужилаштво терети 18 лица за стварање криминалне организације, а њих 16 за трговину око 4,3 тоне кокаина.

За прање око седам милиона евра сумњичи се пет лица, а три за изазивање опште опасности и недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Против једног лица чији су иницијали Д.К. оптужница је поднесена због кривичних дјела одавање тајних података и злоупотреба службеног положаја.

Портпарол Специјалног државног тужилаштва Вукас Радоњић рекао је да су ова кривична дјела извршена од 2019. до фебруара 2021. године у Црној Гори, али и појединим државама Европе и Јужне Америке.

Тужилаштво је предложило да за осморо оптужених буде продужен притвор, а да се у одсуству суди десеторици оптужених за којима су којима су расписане међународне потјернице. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана