Почело гласање за градоначелнике сјеверне Косовске Митровице и Подујева

Срна
Почело гласање за градоначелнике сјеверне Косовске Митровице и Подујева

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - У сјеверној Косовској Митровици јутрос је отворено свих 27 биралишта на којима ће на ванредним изборима грађани бирати градоначелника ове општине са већинским српским становништвом.

Право гласа има 23.313 бирача који ће до 19 часова моћи да гласају за једног од четири кандидата - Милана Радојевића из Српске листе, Душана Милуновића, независног кандидата, Фљорента Аземија из Демократске патрије Косова (ПДК) и Ердена Атића из радикалног албанског покрета Самоопредјељење.

Бирачка мјеста отворена су јутрос у седам часова.

Из Централне изборне комисије су саопштили да је на терену довољан број покретних екипа које ће од врата до врата обићи све бираче који се налазе у изолацији због заражености вирусом корона, као и стара и изнемогла лица.

Из Косовске полицијске службе су најавили да ће са довољним бројем патрола покрити сва бирачка мјеста и да неће дозволити нарушавање јавног реда и мира током изборног дана.

Послије заврштека гласања изборни материјал ће бити прослијеђен у Централну изборну комисију у Косово Поље гдје ће бити извршено пребројавање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана