Пленковић оштро критиковао Милановића због БиХ

Танјуг
Пленковић оштро критиковао Милановића због БиХ

ЗAГРЕБ - Хрватски премијер Aндреј Пленковић изјавио је данас да је предсједник Хрватске Зоран Милановић својим поступцима, односно "стварањем непријателја", само нанио штету Хрватима у БиХ јер се у својим критикама промјена изборног закона у БиХ које је наметнуо високи представник Кристијан Шмит, понаша као "љубоморни лузер".

"Милановић искључиво наноси штету. Он је данас као један поражени, како би се рекло љубоморни лузер, кренуо да напада рјешење које је донио Шмит захваљујући лобирању владе, а не њега лично. Упркос Милановићу заштитили смо права Хрвата", рекао је Пленковић новинарима у Задру.

Он је истакао да је предсједник Хрватске искључиво наносио штету, стварао непријатеље, понашао се антагонистички и вријеђао Бошњаке, пренијела је Хина.

Пленковић је оцијенио да је Милановић све то чинио како би угрозио "стратешке циљеве Хрватске, а то су Еврозона и Шенген".

Премијер Хрватске сматра да је Милановић "тешко поражен на једном спољнополитичком фронту".

"Виком, буком и вређањем, Милановић ништа није постигао, већ је својим изјавама о БиХ само додатно доприњео бошњачком гласању за Жељка Комшица који је захваљујући гласовима Бошњака по четврти пут изабран за хрватског члана председништва БиХ", рекао је Пленковић.

У међувремену, Зоран Милановић упозорио је данас хрватске дипломате да њихов одлазак на положаје отправника послова на упражњена мјеста у хрватским дипломатском представништвима значи да никада неће добити његов потпис за намештење јер се ради о "фаустовском договору" и "заобилажењу прописа".

"Свако ко пристане да буде Пленковићев лажни амбасадор и оде за отправника послова никада неће добити мој потпис. Чувајте своје професионално и службено достојанство и не дајте да вас навуку на трикове", поручио је данас Милановић током говора на Конференцији о одрживом развоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана