Пленковић о протестима против ковид мјера

Танјуг
Пленковић о протестима против ковид мјера

ЗАГРЕБ - Хрватски премијер Андреј Пленковић рекао је данас у Осијеку, коментаришући протесте против ковид-потврда, да је добро протестовати, али да се ситуација око ковид-потврда мора свести на чињенице, јер се не уводи обавезна вакцинација.


Он је додао и да је махнуо демонстрантима који су били окупљени испред ХНК, пренијела је Хина.

Пленковић је учествовао на свечаној сједници Градског вијећа Града Осијека поводом обиљежавања Дана Града, а пред зградом осјечког ХНК били су они који се противе цовид-мерама.

“Махнуо сам им, поздравио сам их. Живимо у демократији, протестовати је добро, наравно да постоје теме око којих се не можемо сви сагласити, али оно што је важно да ствар у вези ковид-потврда сведемо на чињенице - немамо обавезну вакцинацију нити то намерјавамо да уведемо у овој фази”, рекао је Пленковић у изјави за новинаре.

Ковид-потврде омогућују људима који из овог или оног разлога, некада и здравственог, не желе или не смију да се вакцинишу, да се тестирају и тако нормално функционишу и долазе у све просторије на које се режим ковид-потврда односи, додао је.

Поновио је да не мисли да су “брзи тест и мала ватица” разлог за бурне протесте, већ обрнуто, да би управо они који не желе да се вакцинишу требало да подрже ову мјеру јер тако право избора долази до изражаја.

“То је оно што је битно у демократији и већину тих протеста доживљавам искључиво као политикантску тему гдје је дио људи увучен у пуно ширу утакмицу која има политички циљ. То је јасно као дан свакоме и ко не прати политику. Сви су се разоткрили, нема ту неке дилеме”, оценио је премијер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана