Пленковић: Цијене струје и гаса у Хрватској неће расти до априла

Срна
Пленковић: Цијене струје и гаса у Хрватској неће расти до априла

ЗАГРЕБ - Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да се цијене струје и гаса за грађане и велики дио привредних субјеката у Хрватској неће повећавати до краја гријне сезоне.

- Што се тиче наших суграђана и огромног дијела привредних субјеката, цијене гаса и електричне енергије неће расти и ми смо ту у сигурној зони практично до краја сезоне гријања, отприлике до почетка априла идуће године - рекао је Пленковић по доласку у Брисел на самит ЕУ, на којем је је једна од главних тема вртоглави раст цијена енергије.

Он је додао да би поскупљење једино могли да осјете привредни субјекти који нису имали дугорочне, него краткорочне уговоре о снабдијевању гасом, преноси Хина.

Навео је да хрватска влада има на располагању различите алате које ће користити у зависности од тога како ће се развијати ситуација с цијеном енергије.

За сада је ограничила максималне цијене бензина и дизела.

- Тиме смо стабилизовали очекивања у ових мјесец дана да видимо како ће се развијати стање с цијенама нафте и тако примирили било какав удар на домаћинства, на стандард грађана -нбсп;рекао је Пленковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана