Плагијат афера тресе Хрватску: Жртва и предсједник Уставног суда

Танјуг
Плагијат афера тресе Хрватску: Жртва и предсједник Уставног суда

Загреб - У књизи коју је објавио професор Правног факултета у Загребу у пензији Вјекослав Миличић наводи око 30 примјера научних радова за које тврди да су плагирани.

Међу плагијатима је и докторска дисертација садашњег предсједника Уставног суда Мирослава Шепаровића. Шепаровић је већ покренуо два судска поступка против аутора књиге у којима тражи да се књига повуче из продаје и да му се плати накнада за наношење душевне боли.

У књизи "Ћудоређе и деонтологија знанственог рада – нећудореће и непрофесионалност плагирања", Миличић је приказао дијелове радова који су наводно плагирани.

Иако је за имена стављао само иницијале, "Јутарњи лист" пише да је лако било установити да је ријеч о Мирославу Шепаровићу и његовом докторском раду који је одбранио 2013. године.

Као један од примјера, Миличић је приказао дијелове текста у којима Шепаровић није стављао наводнике и наводио ауторе књига из којих су реченице преузете.

Шепаровић је "Јутарњем" одговорио како нигдје у докторату није стављао наводнике јер су га тако учили ментори и чланови комисије за одбрану његовог доктората.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана