Пинк пантер однио часовнике вриједне милионе евра?

Срна
Пинк пантер однио часовнике вриједне милионе евра?

Загреб - Хрватска полиција вјерује да иза пљачке часовника у загребачком "Сити центру Ван Вест" стоји чувена пљачкашка група "Пинк пантер", чији су оснивачи из земаља бивше Југославије.

Двојица маскираних и наоружаних бандита опљачкала су недавно продавницу часовника "Крона".


Док је један разбијао излоге и скупе часовника стављао у торбу, други је, наоружан пиштољем, пријетио радници и свима који су се прије отварања затекли у центру.

Са милионским плијеном истрчали су из пословнице, одгурнули чувара, те побјегли мотоциклом.

Полиција неслужбено објашњава да је план пљачке био софистициран, јер су пљачкаши морали знати када могу ући, шта узимају, колико ће људи бити у продавници прије отварања, која је најбоља рута за бијег и колико имају времена.

Један од бивших чланова међународне банде "Пинк Пантер" тврди да они свој "посао", дословно, одрађују у секундама.

Уз себе увијек имају штоперице, јер тридесетак секунди након разбијања излога морају побјећи како би што лакше избјегли полицију.

Уз то, у пљачкама никад нема људских жртава. Радници остају у шоку и под стресом, али никада нису имали тежих посљедица, због чега је та банда ушла у легенде истражилаца.

Хрватска полиција није ни тражила локалне пљакаше и специјалисте за обијање, већ је по загребачким хотелима претраживала спискове гостију.

Није искључено да су пљачкаши имали и помагача у планирању. Истрага је заинтересовала и Интерпол.

Нико из кругова истраге не може, нити жели, да потврди дефинитивно да је ријеч о члановима банде "Пинк Пантер".

Та пљачкашка група обично узима плијен вриједан милионе евра, али увијек тражи нове људе које би могла да укључи у своје акције.

Пљачка часовника у трговачком центру могла би бити и "иницијација", односно увођење у "посао" нових чланова и лака зарада, наводе хрватски портали.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана