Параглајдер атерирао на комби

Агенције
Параглајдер атерирао на комби

Бечићи - Нови инцидент, који се јуче догодио, када је приликом слијетања на бечићку плажу повријеђена дјевојка, коју је параглајдингом "возио" пилот без лиценце, ново је упозорење да на узлетишту на Брајићима влада и даље хаос.

А да је то тако упозорили су лиценцирани тандем пилоти, који су навели да са узлетишта свакодвно туристе превозе шест нелиценцираних пилота, који немају дозволе. Наиме, јуче око 18 часова је дошло до новог инцидента, када је дјевојка параглајдингом којим је управљао пилот који нема лиценцу приликом слијетања ударила у паркирани комби на залеђу бечићке плаже.

Од силине удара дошло је до пуцања бочних стакала на комбију, дјевојка је повриједила ногу, док је пилот прошао са посјекотинама ноге.

На лицу мјеста били су и инспектори будванске полиције, којима је случај пријављен.

То је била и кап која је прелила чашу, јер се слично догодило прије мјесец дана када је на исти начин повријеђен дјечак, кога је превозио нелиценцирани пилот.

"Инспектори Агенције за цивилно ваздухопловство, у протеклих пет недјеља, управо у шпицу сезоне, нису контролисали узлетиште на Брајићима. Приликом посљедње контроле, оставили су нам мејл да их обавијестимо да ли неко лети без лиценце и пријавимо сваку неправилност. Ми смо више пута слали мејлове, али нема одгоовора. У питању су шест људи који немају лиценцу и који као тандем пилоти превозе туристе. Само је питање дана када ће се нешто много озбуиљније догодити", навели су лиценцирани пилоти, чија су имена позната редакцији "Вијести".

Управо из чињенице да међу онима који немау лиценци има и припадника државних и општинских служби они су затражили анонимност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана