Озбиљно здравствено стање повријеђених у пуцњави на Цетињу

Срна
Озбиљно здравствено стање повријеђених у пуцњави на Цетињу

ПОДГОРИЦА - Здравствено стање пацијената повријеђених у пуцњави на Цетињу који су хоспитализовани у Клиничком центру Црне Горе у Подгорици је озбиљно, саопштено је из кабинета цетињског градоначелника Николе Ђурашковића, који је данас посјетио ту здравствену установу.

Ђурашковић се информисао о стању пацијената које је озбиљно и исказао спремност Цетиња да на сваки начин помогне у лијечењу и опоравку суграђана.

У саопштењу се наводи да је Ђурашковић поподне са сарадницима и вршиоцем дужности директора Опште болнице "Данило Први" Иваном Ивановићем обишао и повријеђене на Цетињу.

Њихово стање је, како су навели, знатно боље и налазе се ван животне опасности.

Полиција дошла на лице мјеста три минута након пријаве пуцњаве

Полиција је по пријави пуцњаве у цетињском насељу Медовина дошла на лице мјеста за три минута и предузела све радње да га обезбиједи и заштити грађане, рекао је шеф Одјељења безбједности Цетиње Далибор Шабан.

"Догађај је пријављен у 15.30 часова, а службеници су у 15.33 часова били на лицу мјеста. Заиста је тешко изнијети став да нисмо реаговали на вријеме", рекао је Шабан.

Он каже да је Вук Бориловић почео са убиствима у 15.23 часова, али да то тек треба да се утврди.

Према његовим ријечима, отежавајућа околност за полицију је била карактеристика терена, јер у насељу Медовина постоји много кућа које су на малој удаљености.

"Извршилац је користио полуаутоматску ловачку пушку, која је по карактеристикама опасна управо за те услове", рекао је Шабан и додао да је Бориловић имао уредно издат оружни лист.

Он каже да је убица приликом приласка полицајаца лицу мјеста одмах употријебио ватрено оружје и на директан начин угрожавао животе полицијских службеника и грађана.

"Полицијски службеници су одмах реаговали и узвратили из ватреног оружја, том приликом један полицијски службеник је задобио повреде главе", рекао је Шабан за Телевизију "Вијести".

Он није могао да саопштити шта је утврђено приликом увиђаја, али је рекао да су у близини Бориловића пронађене четири чауре.

Бориловић је јуче у цетињском насељу Медовина ватреним оружјем убио десет и ранио шест особа. Убица је потом убијен, а полиција утврђује да ли је страдао од хица који су испалили полицијски службеници или један Цетињанин.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана