Отворена фабрика „Континентал аутомотив Србија” у Новом Саду

Срна
Отворена фабрика „Континентал аутомотив Србија” у Новом Саду

НОВИ САД – Фабрика „Континентал аутомотив Србија”, у којој ће бити запослено више од 500 људи, отворена је данас у Новом Саду, у присуству предсјхедника Србије Александра Вучића.

У фабрици ће се производити напредни електронски системи за управљање возилом, а Вучић је током обиласка фабрике рекао да је реч о напредној технологији коју ће развијати „Континентал” у Новом Саду.

Представници „Континетала” упознали су предсједника са производима објаснивши му да се ту неће правити, на примјер, само инструмент табле и дисплеји већ и паметни управљачки системи.

Вриједност инвестиције је 140 милиона евра.

Отварању фабрике присуствовала је и премијерка Ана Брнабић, министарка привреде Анђелка Атанасковић и други представници државе и Новог Сада, као и челници њемачке компаније, преноси Танјуг.

Потражња за производима из области аутоиндустрије, који ће се производити у Новом Саду, значајно ће расти у наредном периоду, кажу у компанији.

Та компанија у Новом Саду послује пуне три године у оквиру свог центра за истраживање и развој.

До данас, ова фирма је запослила више од 600 ИТ инжењера, који су дио међународног тима за развој технологије, који броји укупно 5.000 стручњака.

Због нових пројеката, тренинг центра, лабораторија, али и потребом за новим запослењима, компанија ће свој простор који већ посједује у центру Новог Сада проширити за још 1.500 квадратних метара.

Компанија „Континентал” основана је 1871. године, а данас послује у чак 59 земаља. Широм својих филијала, развојних центара и фабрика, „Континентал” запошљава више од 240.000 људи.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана