Откривени досијеи Срба који су копали тунел у суду у Подгорици

ГС
Откривени досијеи Срба који су копали тунел у суду у Подгорици

Да су одређени градови у Србији постали базе криминалаца почело је да се сумња када су плаћене убице из различитих градова почели да учествују у крвавом рату шкаљараца и кавчана, а и када су почели да "падају" криминални кланови у Србији.

Међутим, тројица Лозничанина успјела су да “надмаше” све њих, да спакују кофере и оду у Подгорицу како би копали тунел дуг 30 метара испод депоа Вишег суда у том граду.

Провала у судски депо примијећена је 11. септембра када су надлежни најприје утврдили да је неко само “испретурао” доказе. Међутим, док је још трајао увиђај, откривено је да су лопови ушли подземним пролазом из Његошеве улице број 12. Убрзо, полиција је пронашла кључне доказе међу којима је комби који су осумњичени наводно користили, штек стан…

Тада су се појављивале и опречне информације ко су копачи, а недавно, званично је саопштено да су то Срби.

Милан Марковић (53), његов братанац Вељко Марковић (32) из села Руњани код Лознице, Владимир Ервић (32) из Лознице и Дејан Јовановић (30) осумњичени су да су копачи тунела. У томе, према досадашњим информацијама, помогла им је Подгоричанка која је идентификована као Кристина Баћовић.

Како се сумња, у овоме је учествовало још неколико особа, а оперативни подаци указују да су акцију копања тунела вође кавачког клана платили више стотина хиљада евра.

Све то, Срби и Црногорци су урадили како би из депоа Вишег суда у којем се складиште докази, украли, према подацима које је објавио тамошњи Министар правде Марко Ковач, 19 комада ватреног оружја.

Ко су Срби копачи?

Милан Марковић (53)

Милан Марковић је пореклом из села Руњани код Лознице. У Београд се доселио неколико година.

Он се од раније бави криминалним радњама. Прије десетак година ухапшен је у Београду након што је полиција код њега пронашла 2.000 таблета екстазија.

Због тог кривичног дјела је осушен, а у Лозници се након одслужења казне није појављивао.

Вељко Марковић (32)

Вељко Марковић је братанац осумњиченог копача, Милана Марковића. Он је из села Руњани код Лознице.

Владимир Ерић (32)

Владимир Ерић, такође из Лознице, је аутомеханичар. Он има свој аутосервис који се зове “Буби”.

Према наводима Агенције за привредне регистре, опис дјелатности ове фирме је одржавање и поправка.

Лозница у рукама кавчана?

Осим копача, из Лознице су и Слађана Секулић и Драган Секулић који је промијенио име у Владе Георгиев.

Они се налазе у оптужници која је подигнута против припадника клана Вељка Беливука и Марка Миљковића који су се годинама крили иза навијачке групе “Из принципа”, а наводно су сарађивали са кавачким кланом.

Како смо раније писали, брачни пар Секулић – Георгиев се терети да су у изнајмљеном стану у Хумској држали пиштољ марке “глок”. Такође, њима се на терет ставља да су Беливуку дали на коришћење њихову кућу у Тршићу, гдје је он са окривљеним Небојшом Јанковићем држао и испробавао ватрено оружје намијењено чињењу кривичних дјела, те су обавјештавали Беливука о присуству полиције у околини простора који су звали “база”. Треће дјело за које се терети овај брачни пар јесте неовлашћено држање и стављање у промет опојних дрога, преноси Блиц.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана