Отац и други осумњичени за убиство Вање у посебном дијелу затвора: Робијаши изреволтирани

Курир
Отац и други осумњичени за убиство Вање у посебном дијелу затвора: Робијаши изреволтирани

Отац и остали осумњичени за отмицу и убиство Вање Горчевске (14) суочени су са оштрим револтом осталих притвореника у затвору Шутка у Скопљу, јављају тамошњи медији.

Сваки пут кад их изведу и враћају у Шутку затвореници их виде кроз прозоре, а затим позивају, ударају по решеткама, вријеђају...

Директор затвора Филип Андов није ни потврдио, али ни демантовао наводе локалних медија. Андов само истиче да је безбједносна ситуација под контролом и наглашава да је приступ четворици осумњичених ограничен.

"Одвојени су од осталих притвореника и затвореника. Ни сви затворски службеници немају приступ тим просторијама. Улазите са посебним картицама које држе одређени чувари. Контролишу се константно с обзиром на степен криминала и у складу са протоколима и законима“, каже Андов за Скопље1.

Затвореници из Шутке згрожени су двоструким убиством.

Тројица од четворице осумњичених који се налазе у затвору признала су кривицу и своје улоге. Указали су и на Љупча Палевског као организатора и починиоца гнусног дјела.

Једини међу њима, који није признао кривицу или повезаност са било ким од осталих осумњичених, јесте отац дјевојчице Александар Горчевски који тврди да никога од њих не познаје и да није Палевском открио путању кретања своје кћерке.

Горчевски је на саслушање на коме му је одређен притвор до 30 дана, подсјетимо, доведен у затворском комбинезону, а на снимку се види да су га у затвору ошишали на ћелаво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана