Освета за убијене чланове: Шкаљарци сазнали ко им је “смјестио” па преузели истрагу у своје руке

Г.С.
Освета за убијене чланове: Шкаљарци сазнали ко им је “смјестио” па преузели истрагу у своје руке

Грчки и српски обавјештајци наводно имају податке о томе ко су двије од четири особе које су 19. јануара упале у ресторан у предграђу Атине и убиле вође шкаљарског криминалног клана Игора Дедовића и Стевана Стаматовића, док су вечерали са супругама и дјецом.

Како сазнаје Телевизија  Вијести, ријеч је о држављанима Србије, али истражитељи, за сада, немају довољно доказа којима би поткријепили своја оперативна сазнања.

Док прикупљају доказе, истражитељи истовремено страхују да би их припадници шкаљарског клана могли предухитрити у лоцирању и убијању осумњичених, како би се осветили. Тако сумњају да су шкаљарци управо то урадили у случају убиства Баранина Алана Кожара и Дамира Хаџића, прошлог мјесеца на Крфу.

Истражитељи, наиме, страхују да су пријатељи убијених шкаљараца преузели истрагу у своје руке и на један од најмонструознијих начина кренули у обрачун са онима за које су убјеђени да су одали њихове вође.

Шкаљарци су, како се сумња, тако дошли до имена особе која је наводно “смјестила” Дедовићу и Стаматовићу а потом и Кожару и Хаџићу. Недуго затим, како се вјерује, успјели су да дођу до друге државе гдје су га нашли а потом мучили до смрти, и након тога закопали, како га нико не би пронашао. Страхује се да на овај начин није завршила само једна већ више особа.

Ова сазнања недавно су, позивајући се на своје изворе из безбједносних кругова, објавили српски медији, чији обавештајци уско сарађују са грчким колегама. Интересантно је да званичне податке полиција још нема.

Судбина ових особа можда никада неће бити позната јер у већини случајева, за њима не трагају породице већ полиција, будући да је за многима због разних кривичних дјела расписана Интеролова потерница.

Убиства чланова супарничког криминалног клана на овакав начин није новина јер је и 2017, на старом путу Цетиње–Никшић, у месту Кобиљи До, пронађено до пола закопано тијело Никшићанина Пера Дамјановића, који је такође важио за члана шкаљарског клана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана