Осуђена Загрепчанка због шамара кћерци

ГС
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ - Мајка је ухапшена након што је ошамарила кћерку те је два дана провела у полицијском притвору, а ових је дана и осуђена за породично насиље, пише Даница.

Према пресуди, 51-годишња жена је лани у априлу око 19.30 часова у кући у Загребу починила физичко насиље у породици према кћери (34) "на начин да ју је ударила отвореним дланом руке у лице". Полиција је Карлу одмах ухапсила те је одвела у притвор.

Жена је на суђењу негирала насиље. Каже како је тог дана дошла до кћерк и њеног дјечка јер јој се мјесецима није јављала те је посумњала "да се бави неким неморалним пословима јер јој је син показао по друштвеним мрежама да објављује обнажене фотографије".

"Хтјела сам о томе разговарати с кћери, али она је рекла да изађем ван и није хтјела. Потом је њезин дечко назвао полицију. Није точно да бих кћер вријеђала ријечима курво и није точно да бих је ошамарила", бранила се мајка на суду.

Истакла је да са кћерком никад није имала проблема, уредно је завршила средњу школу, запослила се и била је сасвим узорно дијете.

Кћи је пак рекла како је мајка тог дана ушла у откључану кућу и почела галамити на њу, па је одбила разговарати тим тоном.

"А мајка ме је онда изненада ошамарила руком по лицу. Рекла сам јој да изађе ван, више пута, па смо касније звали и полицију. С мајком сам у лошим односима јер она сумња да сам присиљена бавити се проституцијом и неморалним радњама, што наравно није истина", рекла је кћерка.

Нагласила је да није имала намјеру покренути било какав судски поступак против мајке, већ је полицију позвала искључиво с намјером да је удаљи. Рекла је и да не жели прекршајни прогон против мајке и да се не сматра жртвом насиља у породици од стране мајке.

Ипак, за такав став било је већ касно јер је полиција случај пријавила суду. Судија је, дакле, жену прогласила кривом и изрекла јој новчану казну од 220 евра.

Како је два дана провела у полицијском притвору, мора платити само 140 евра. Уз то, мора подмирити и 40 евра трошкова поступка.

Пресуда судије за прекршаје је неправоснажна и осуђена се на њу може жалити у законом предвиђеном року. Кћеркине ријечи на суду је потврдио и њен дечко који је био свједок немилих сцена у кући, преноси Индекс.хр.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана