Орканска бура затворила путеве у Хрватској

Срна
Орканска бура затворила путеве у Хрватској

Загреб - На хрватском приморју су, због орканске буре, у прекиду многе трајектне, бродске и катамаранске линије, бројни путни правци су затворени, а зимски услови проглашени су на већини путева у Лици, саопштено је јутрос из Хрватског аутоклуба.

На снази је забрана саобраћаја за камионе са приколицама и шлепере са полуприколицама, док је за остала возила обавезна зимска опрема.


За сва возила још је затворена дионица аутопута Ријека - Загреб између Киковице и Делница, док су укинути зимски услови на већини путева у Горском котару.

Зимски услови проглашени су на већини путева у Лици, а тренутно нема слободног путног правца за камионе са приколицама и шлепере са полуприколицама из правца унутрашњости према Далмацији и обрнуто, јавили су хрватски медији.

У прекиду је, између осталих, и међународна трајектна линија Сплит - Анкона.

Временске неприлике јуче су у Хрватској за собом у оставиле велику материјалну штету и десетак повријеђених лица. Удари буре превртали су аутомобиле, камионе, контејнере, ломили гране стабала и електричне стубове.

Вјетар је и у унутрашњости Хрватске проузроковао проблеме у саобраћају, а 18-годишњи мотоциклиста у Великој Горици, код Загреба, изгубио је живот због снажног вјетра и превелике брзине те ударио у ограду на обилазници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана