Огласила се мајка убијене Вање: Зашто се мој најнормалнији живот претворио у пакао?

ГС
Огласила се мајка убијене Вање: Зашто се мој најнормалнији живот претворио у пакао?

Зорица Горчевска, мајка убијене Вање (14) из Сјеверне Македоније, огласила се први пут након злочина и казала да ни њој није јасно зашто се ово догодило.

"Нисам у стању причати. Ја још не знам зашто се ово догодило. Још чекам епилог свега овога. Још ми није јасно зашто се мој најнормалнији живот претворио у пакао", рекла је за портал Република.

Каже да јој је несхватљиво зашто је њена кћерка сада у гробу.

"Имам хроничну болест, али се држим, битно ми је само да сазнам истину. Друга кћерка ми је тренутно болесна, сви се надају да ће бити добро. Молим вас, превише вас молим да сачекате да сазнамо зашто се ово догодило", казала је.

Није хтјела коментарисати то што је међу осумњиченима и њен бивши супруг, односно Вањин отац. Тврди да су били у добрим односима.

"Ништа не знам. Мени је све ово нереално. Разведени смо пет година и ја не знам шта је и с ким радио. Били смо у добрим односима због дјеце. Нисмо се свађали око старатељства, око васпитања... Смио их је видјети кад год жели или кад год су дјеца хтјела", рекла је.

На питање о наводним коцкарским дуговима свог бившег мужа, каже да ни о томе не зна ништа.

"Његов живот ме није занимао па ништа не знам. Мој живот су били дјеца и мој посао. Кад смо и причали, причали смо само о дјеци. Немојте ми више постављати питања јер их и ја себи постављам. Зашто се ово догодило? Желим сазнати", додала је.

На крају је казала да сада жели само заштити другу кћерку и додала да у полицију има "највеће могуће повјерење".

Подсјетимо, 14-годишња дјевојчица Вања Горчевска отета је и убијена 27. новембра, а међу петорицом осумњичених је и њен отац. Осим ње, убијен је и 74-годишњи Панче Жежовски. Његово тијело пронађено је 3. децембра у близини тијела Вање Горчевске. Панчев аутомобил, послије његовог убиства, кориштен је за киднаповање Вање, а касније је запаљен у скопској Бразди.

Прије два дана ухапшен је првоосумњичени за ова два убиства Љупчо Палевски-Палчо. Прије тога ухапшен је и Вањин отац који се терети да је дао информације о времену и мјесту кад ће дјевојчица бити сама с циљем да је отме, а потом да се од мајке тражи новац. Али, како је рекао министар Оливер Спасовски, ствари су измакле контроли, па је организатор и првоосумњичени Љупчо Палевски-Палчо пуцао у дјевојчицу из пиштоља и убио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана