Одбијена жалба капетана Драгана

Срна
Одбијена жалба капетана Драгана

ЗАГРЕБ - Врховни суд Хрватске одбио је жалбу Драгана Васиљковића, познатијег као капетан Драган, против рјешења Жупанијског суда у Вараждину о одбијању његовог приједлога за условни отпуст.

Врховни суд је у образложењу, објављеном данас на сајту суда, навео да жалба није основана, због чега ће капетан Драган наставити да издржава затворску казну.

У образложењу је наведено да битне одредбе кривичног поступка на које је указао подносилац жалбе нису остварене, због чега је његова жалба неоснована.

Васиљковић је почетком септембра поднио молбу за условно пуштање из хрватског затвора у Лепоглави, гдје издржава казну од 13,5 затвора због наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској.

Жупанијски суд у Вараждину одбио је ту молбу и оцијенио да нису испуњени услови, без обзира на то што је до сада неосуђиван и што се против њега не воде други кривични поступци.

С обзиром на чињеницу да му је у вријеме издржавања казне урачунато осам година и девет мјесеци, колико је провео у екстрадиционом затвору у Аустралији, као и вријеме проведено у истражном затвору у Хрватској, Васиљковић је до сада у затвору био 13 година, па су стечени формални услови за пуштање на слободу.

Казна би Васиљковићу требало да истекне у марту 2020. године.

Ово је био други захтјев за условно пуштање Драгана Васиљковића, а први је одбијен у новембру прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана