Новинарка: Предсједница Хрватске није спомињала власти БиХ

Срна
Новинарка: Предсједница Хрватске није спомињала власти БиХ

Јерусалим - Новинарка "Јерусалим поста" Грир Феј Кешман објаснила је данас да је интерпретирала изјаву предсједнице Хрватске Колинде Грбар-Китаровић о БиХ, која је наишла на бројне оштре реакције.

"Предсједница Хрватске није говорила о Ирану. Споменула је Иран само једном, и то искључиво у контексту миграната који се претварају да су избјеглице и који су у неким случајевима повезани с криминалним елементима. Она није спомињала власти БиХ, а њена изјава о повезаности Ирана и терориста односила се само на неке од миграната који су доспјели у Босну и Херцеговину", навела је Кешменова на питање ТВ Н1 о спорној изјави.

Израелски лист је раније објавио да се Колинда Грабар - Китаровић, која борави у тродневној посјети Израелу, у разговору с предсједником Израела Реувеном Ривлином осврнула на питање миграната и казала да је БиХ нестабилна земља коју сада контролише милитантни ислам.

Писање листа демантовала је и хрватска предсједница.

"Нисам то рекла. С предсједником Ривлином сам разговарала у контексту у којем говорим о БиХ и нашим другим сусједним државама и што сам, уосталом, рекла на прес конференцијама прије сусрета с предсједником Ривлином и с (премијером) Нетанијахуом, а то је да наше сусједне државе желим што прије видјети у чланству ЕУ. Нисам давала интервјуе и нисам давала изјаве новинарима, мимо те двије прес конференције", казала је Грабар- Китаровић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана