Нови предсjедник Црне Горе одбио да користи луксузни аутомобил „мајбах“

Танјуг
Нови предсjедник Црне Горе одбио да користи луксузни аутомобил „мајбах“

ПОДГОРИЦА - Нови предсједник Црне Горе Јаков Милатовић одбио је да користити лускузно службено возило марке „мерцедес-мајбах“.

-Овај аутомобил је у власништву Агенције за националну безбједност. Возило им је враћено и они су адреса за сва даља питања. Ја га свакако нећу користити- рекао је за подгоричке "Вјести" Милатовић.

Новинари подгоричког дневника већ двије нехдеље покушавају да сазнају шта ће бити са возилом које је користио бивши предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, али и која је судбина другог аутомобила, исте марке и карактеристика, који је крајем 2020. године раздужио некадашњи премијер Душко Марковић.

Ова два луксузна возила купила је Агенција за националну безбједност (АНБ) крајем 2017. године и то за готовину у износу од укупно 1,3 милиона евра.

„Мајбах“ који је Марковић користио од 2017. године био је оглашен за продају, а како није било заинтересованих, прије годину је уступљен Министарству унутрашњих послова (МУП) Црне Горе на коришћење и превоз страних, штићених личности.

Ради се о возилима произведеним 2017. године од скоро 6.000 кубика и 620 коњских снага, са четворо врата и четири сједишта.

„Вјести" нису успеле да дођу до информација колика је просјечна потрошња горива и износ за одржавање аутомобила које су користили највиши црногорски званичници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана