Нове мјере у Словенији због вируса корона

Срна
Нове мјере у Словенији због вируса корона

ЉУБЉАНА - Словенија од сутра уводи десетодневни карантин за држављане земаља које се налазе на црвеној и наранџастој листи како би спријечила ширење вируса корона, а несметан улазак биће могућ само уз негативан пи-си-ар тест, одлука је словеначке Владе.

Тестирање мора бити извршено у некој од земаља ЕУ или Шенгена и не смије бити старији од 48 часова, појаснили су из Владе јучарешњу одлуку.

Нова одлука Владе Словеније, како пише сарајевски портал “Кликс”, односи се и на држаљане БиХ који ће од сутра за улазак у Словенију морати да посједују негативан пи-си-ар тест, а у супротном иду у карантин.

Из слованчке Владе су напоменули да особа, која је рјешењем стављена у карантин, може да се тестира на присуство вируса корона и уколико резултат буде негативан, надлежно тијело ће опозвати одлуку.

Постоји 12 изузетака када карантин неће бити наложен и није потребан негативан тест, а односи се на пријављене раднике, превознике робе, путнике у транзиту који ће Словенију напустити најкасније 12 часова послије уласка, особе са дипломатским пасошом и слично.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана