Нове мјере у Хрватској

ГС
Foto: nezavisne.com

ЗАГРЕБ - Цивилни штаб Хрватске донио је шест нових одлука, рекао је министар унутрашњих послова Давор Божинови на сједници Владе.

"Уз три одлуке којима се продужавају мјере, а које се односе на обавезно ношење заштитних маски за лице, рад трговинских радњи и организацију јавног превоза, Цивилни штаб је донио одлуку о обавезном посједовању ЕУ дигиталне ковид потврде за контролоре и пописиваче због скорашње имплементације друге фазе пописа становништва, преносе Независне.

Такође, на снази ће бити одлука којом се ограничава окупљање. Наиме, одржавање сајмова и других манифестација ће бити могуће у затвореном просторима уз услов да организатор обезбиједи улаз само уз ЕУ дигиталну ковид потврду.

Још једна од одлука јесте о привременој забрани и ограничавању преласка преко границе у којој је новина да држављани трећих земаља који долазе у Републику Хрватску из туристичких разлога и који посједују потврду о уплати смјештаја сада могу да покажу и потврду о резервацији смјештаја, па ће им се одобрити улаз у Републику Хрватску.

"Негативан ПЦР тест и даље не смије да буде старији од 72 сата", рекао је Божиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана