Незапамћена трагедија у Славонији: Љетос остала без мужа и оца, данас и без сина

nezavisne.com
Незапамћена трагедија у Славонији: Љетос остала без мужа и оца, данас и без сина

Црни низ започет прошле седмице на хрватским цестама настављен је и на самом почетку ове, а тужна вијест и овај пут долази из Славоније, гдје је брутално прекинут још један живот.

Жртва је двогодишњи дјечачић из Антина недалеко до Винковаца који је погинуо у саобраћајној ј несрећи у којој су учествовала два аутомобила, а све се догодило на путу између мјеста Острово и Тординци.

Дјечак је био у аутомобилу са својом мајком и старијом сестром. Клизав коловоз усљед кише која је у понедјељак повремено падала над Славонијом вјероватно је придонио несрећи која се догодила у пријеподневним сатима, око 10.20 часова.

Из ПУ вуковарско-сријемске извијестили су како је 32-годишњакиња из Винковаца управљала возилом марке рено из смјера Тординаца у смјеру Острова, те је због неприлагођене брзине у завоју прешла у супротну коловозну траку, гдје је дошло удара у аутомобил марке Волксњаген које је долазило из супротног смјера.

“Од посљедица саобраћајне несреће смртно је страдало двогодишње дијете које се налазило у возилу марке рено, а четири особе су повријеђене, којима је пружена љекарска помоћ у Опшој жупанијској болници у Винковцима. Повријеђени су 32-годишњакиња и 5-годишњакиња из Винковаца које су се налазиле у возилу марке рено те у другом возилу 43-годишњак и 38-годишњакиња из Силаша”, извијестили су из полиције о овој страшној трагедији, која је још и већа с обзиром на трагедије које су већ у овој години погодиле породицу 32-годишње жене.

“Било је око 10.30 када је Островом протутњала Хитна, а убрзо су прошли полиција и ватрогасци. Било је кишно и клизаво, па сам одмах посумњала на најгоре. Пут према Тординцима била је затворена до 13 часова, а у међувремену су с мјеста несреће у село стигле тужне вијести да је наша омиљена трговкиња из Антина настрадала с дјецом. Схрвани смо вијешћу, јер њој је ово трећа трагедија у врло кратком времену. Прије пар мјесеци, љетос, сахранила је супруга и оца, и то у врло кратком времену од можда двије седмице. Обојица су била јако, јако болесна. Сада је изгубила и сина”, каже за Јутарњи лист мјештанка Острова.

Њезин комшија из Антина не престаје плакати док говори како је “њезина трагедија заправо трагедија цијелог села”.

“Она је чврста жена. Но након свега, не знам како ће преживјети губитак дјетета. Умрли су јој и муж и тата па је била десна рука болесној мајци. Ту породицу прати права несрећа. Њезина петогодишња кћеркица била је јако везана за брата. Чули смо да је ауто био јако смрскан након што се сударила с другим аутом који је, како се прича, возио мајстор Зока из Силаша. И одмах се причало како је дјечачић у јако тешко стању и да је упитно хоће ли преживјети. Гдје је дјецу водила не знам, али знам да се за њих бринула као лавица”, прича мјештанин Антина.

Претходних дана на хрватским путевима живот је изгубило неколико особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана