Невријеме широм Хрватске, у Сплиту повријеђен дјечак

Танјуг
Foto: Index.hr

СПЛИТ - Олујни вјетар изазвао је велике проблеме у Хрватској, а у Сплиту је 11-огодишњи дјечак повређен када су јаки удари буре преврнули клупу на којој се налазио.

Како преноси Слободна Далмација, дјечак се налазио на помоћном игралишту Радничког фудбалског клуба Сплит, гдје је играо фудбал са другом дјецом, а онда је сјео на клупу за резервне играче, коју је преврнуо нагли и јаки удар буре.

Дјечак је остао да лежи, али је био при свијести и способан за комуникацију, наводи Слободна Далмација.

На лице мјеста изашле су екипе Хитне помоћ и ватрогасци, а дјечак је превезен у КБЦ Сплит ради детаљнијих прегледа.

Државни хидрометеоролошки завод издао је црвени аларм за цијелу обалу Хрватске, уз изузетак Истре, за коју је упаљен наранџасти аларм, додаје index.hr.

 За цијелу сјеверну Хрватску упаљен је наранџасти аларм, а жути за остатак земље.

У међувремену, у Карловачкој жупанији се за скоро свих 1.500 потрошача, који су данас били без струје, стање је нормализовало, а у току је још поправљање пет трафостаница у Перјасици.

У Електри Карловац поручују потрошачима да ће вечерас добити струју.

Олујни вјетар у Вуковарско-сремској жупанији изазвао је потешкоће у саобраћају и нанео штету на имовини.

Полиција је примила дојаве да су дрвеће и грмље пали на неколико саобраћајница у жупанији, а оштећено је и неколико возила.

У Бабиној Греди далековод је пао на породичну кућу. Јак вјетар широм Хрватске оставио је посљедице у бројним окрузима, од Осјечко-барањског до Крапинско загорског и Града Загреба, гдје је једна особа повређена, саопштила је Управа цивилне заштите.

У Загребу је једна особа повређена, због чега је оперативна дежурна служба цивилне заштите Жупанијски центар 112  на мјесто догађаја одмах упутила хитну медицинску помоћ, преноси Хина.

Центар је током преподнева примио више дојава грађана о паду стабала и грана на саобраћајнице и паркирана возила, падању дјелова фасаде са зграда, оштећењу лимова на крововима, семафора и телефонских стубова.  

На подручју Крапине, због снажног вјетра оштећен је далековод, а без струје су остали Горња Стубица, дио Златара и насеље Петрушевец.

У Загребачком округу до прекида у снабдијевању електричном енергијом дошло је подручју Прилипја, Плешевице и Запрешића.

Исти проблем забиљежен је на подручју Ђакова, Нашица и Белог Манастира, као и на подручју Копанице, Новог Вароша, Окучана и Гређана.

Жупанијски центар 112 Вуковар до 13 сати примио је 16 дојава због посљедица јаког ветра, а Центар у Вировитици око 30.

О срушеним стаблима и стубовима уличне расвјете дојаве је добио Жупанијски центар 112 Бјеловар, а онај у Копривници и дојаве о срушеним телекомуникацијским стубовима.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана