НАТО у Црној Гори поставља темеље “велике Албаније”

Агенције
НАТО у Црној Гори поставља темеље “велике Албаније”

Подгорица - Изградњом НАТО касарне у Прљанију, у општини Андријевица, тај војни савез планира да постави темеље “великој Албанији”, сматра Марко Милачић из Праве Црне Горе.

Он је позвао грађане тог дијела Црне Горе да не дозволе, како је рекао, “милитаризацију и окупацију” земље.

Приликом обиласка Прљаније, Милачић је упозорио да НАТО очигледно намјерава да од територије цијеле Црне Горе направи своју војну базу и да “окупира” Сињајевину, Андријевицу, Беране и црногорску границу у корист тзв. “велике Албаније”, а не у корист грађана тих општина.

Милачића наводи да ће у изградњу касарне бити уложено 17 милиона евра, истичући да је црногорска држава спремна да толики новац уложи у, како каже, неку елитну јединицу умјесто у изградњу фабрика, гдје би грађани, иначе, све напуштеније Андријевице могли да се запосле и да стварају нову вриједност и реалну економију.

Подсјетио је да се, на примјер, у Андријевици налази погон некадашње компаније “Соко Штарк”, гдје је радило око 150 становника те општине у којој живи 500 њих, који примају социјалну помоћ.

- А колико држава брине о равномјерном регионалном развоју и развоју сјевера, можда најбоље говори чињеница и податак да је прошле године у школи у Андријевици уписано само 15 ђака првака - казао је лидер Праве Црне Горе.

Милачић сматра и да се поменута касарна не гради случајно баш у том мјесту, недалеко од Мурина, које је бомбардовано 1999. године

- Није им безначајна ова територија. Када се овој идеји дода изградња овакве касарне и жеља да се у оближњим Беранама на аеродрому оформи војна база НАТО и кад имамо у виду да је ово малтене погранични појас са Албанијом, онда је више него јасно, да НАТО планира овдје да постави темеље нечему што је “велика Албанија” - поручио је Милачић.

 

Елитна јединица

Према сазнањима Милачића, у овој касарни, на простору од пет хектара, биће стационирана елитна НАТО јединица са 120 војника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана