На загребачким протестима против ковид потврда ухапшене двије особе

Г.С.
На загребачким протестима против ковид потврда ухапшене двије особе

Више од хиљаду грађана окупило се вечерас у Загребу како би поново протестовали против ковид потврда, а полиција је око 19 сати привела двије особе, пишу хрватски медији.

Иако број заражених у Хрватској непрестано расте, у главном граду ове земље и вечерас се окупило више од хиљаду грађана који желе изразити незадовољство увођењем ковид потврда, преноси Кlix.ba.

Под иницијативом “Бијели тихи марш” више од хиљаду људи шетало је кроз Загреб, а полиција је током демонстрација привела двије особе. Хрватски медији још увијек немају више информација о околностима хапшења.

Љекари и даље упозоравају грађане да носе заштитне маске и не улазе у веће гужве, поготово након што се прошле седмице обистинила једна од њихових претпоставки. Наиме, у загребачкој болници је на респиратор спојен старији мушкарац, који је особљу на интензивној признао како је присуствовао првом протесту против ковид потврда.

Окупљени су најавили како вечерас неће бити говорника на протестима, али како се ускоро планирају поново окупити на улицама главног града Хрватске.

Подсјетимо да је у Хрватској тренутно 2.506 хоспитализираних, од чега 324 на респиратору. Од посљедица обољења Цовид-19 преминуло је укупно 10.695 људи, а само у посљедња 24 сата умрла је 51 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана