На плажама овог града више неће бити нудиста, али ни алкохола

Танјуг
На плажама овог града више неће бити нудиста, али ни алкохола

ПУЛА - Градско вијеће Пуле је већином гласова одборника усвојило Одлуку о реду на поморском добру града и забранило нудизам и конзумирање жестоких пића на плажама.

Ова одлука је донијета синоћ, а Хина преноси да је ова сасвим очекивано контроверзна забрана нудизма и конзумирање жестоких пића на пулским плажима изазвала најжешћу расправу. Пула се овом одлуком усклађује с новим Законом о поморском добру и морским лукама. И док је за једне то цивилизацијски корак напријед, за друге је корак уназад.

Одборница пулског Можемо Душица Радојчић је рекла да су свјесни чињенице да се ова одлука доноси због усклађивања са Законом о поморском добру и морским лукама, али није, казала је, објашњено због чега су уведене неке одредбе које тај закон уопште не прописује.   Закон, према њеним ријечима, уопште не прописује забрану нудизма.

Додала је и да Пула има низ природних плажа на којима се деценијама купачи купају потпуно без или без дијела купаћег костима и да то никада није било спорно нити је било коме или било чему наштетило на било какав начин.    

Спорном одлуком сматра и то да се на плажама може конзумирати пиво и вино, али не и, на примјер, џин тоник.

-Џин тоник можеш попити у бич бару, али изван њега не. Шта се тиме постиже? Понекад ми се чини да је Монти Пајтон у Пули постао с овом градском управом реалност - поручила је Душица Радојчић.

Одборник СДП Игор Белас се није сложио са Радојчићевом.

-Против топлеса нема нико, али против нудизма има. На доста плажа се на то гледало кроз прсте јер су се те плаже неријетко налазиле између двију јавних плажа, али нигдје није назначено да су то нудо плаже. Зна се и чему воде џин тоник или ђус вотка, када крене парти, зна се како то завршава - рекао је Белас.

Одборник Вито Паолетић из независне листе Филипа Зоричића рекао је да је та одлука цивилизацијско достигнуће да се уреде правила на плажама.

Одборник ИДС Ардемио Зимоло тврди да је нудизам традиција на неким плажама у Пули те да ту традицију неће нико  успјети да искоријени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана