Мушкарац из БиХ осумњичен за убиство малољетнице у Загребу, пријети му до 15 година

Агенције
Мушкарац из БиХ осумњичен за убиство малољетнице у Загребу, пријети му до 15 година

Мушкарца који је приведен након што је у загребачком насељу Сопот у суботу пронађено тијело мртве малољетнице, полиција у Загребу је пријавила због кориштења наркотика и непружање помоћи.

Ријеч је о 30-годишњем држављанину Босне и Херцеговине за којег је загребачка полиција ссаопштила да је ухапшен и пријављен у истрази проведеној у координацији с Управом полиције и надлежним жупанијским државним тужилаштвом.

Осумњичени је након саслушања предат притворском надзорнику, а кривична пријава је достављена надлежном жупанијском државном тужилаштву, кажу у загребачкој полицији.

Додају да се криминалистичко истраживање наставља у циљу утврђивања свих релевантних околности овог кривичних дјела.

Тијело дјевојке пронађено је у суботу око 7:20 сати у новозагребачком насељу Сопот у Земљаковој улици, на улазу у подрум зграде. Након обављеног увиђаја, тијело је превезено у Завод за судску медицину и криминалистику у Загребу.

Према писању медија, тијело дјевојке замотано у тепих пронашли су станари који су обавијестили полицију.

Ако се Радоју Р. и судским путем докаже кривица, пријети му и до 15 година затвора.

Трагична смрт средњошколке за којом се трагало од 26. јануара шокирала је јавност.

Хрватски медији пишу да је несретна дјевојка добар дио дјетињства провела по домовима, из којих је бјежала.

Породица је 16-годишњакињу покушавала на све могуће начине извести на прави пут. Контролисали су ју и путем друштвених мрежа, на којима је проналазила погрешан облик забаве, али сваки њихов потез је био узалудан.

У Радоји је средњошколка пронашла повјерење и добро друштво те је често свраћала у стан у Сопоту у којем је остао живјети након смрти власника.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана